Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita (CROSBI ID 600839)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.). Zagreb: Krmiva, 2013. str. 49-50

Podaci o odgovornosti

Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela

hrvatski

Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita

Nakon zabrane korištenja antibiotika kao promotora rasta u tovu brojlera traže se zamjene koje će biti prirodnog podrijetla, bez štetnih posljedica za zdravlje potrošača i ostataka rezidua u mesu. Istraživanja ukazuju na mogućnosti korištenja eteričnih ulja koja se odlikuju antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima, pozitivnim utjecajem na apetit i probavu, te kao takvi imaju sposobnost adsorpcije tekućina i štetnih tvari u hrani te potencijalno može utjecati na poboljšanje djelovanja eteričnih ulja.

brojleri ; imunohematološki pokazatelji ; Aroma Korm® ; zeolit ; mikrobiološka kontaminacija mesa

nije evidentirano

engleski

Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite

nije evidentirano

broilers ; immunohematological parameters ; Aroma Korm® ; zeolite ; microbiological meat contamination

nije evidentirano

Podaci o prilogu

49-50.

2013.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013)

Lulić, Slavko

Zagreb: Krmiva

Podaci o skupu

Međunarodno savjetovanje (20 ; 2013)

poster

05.06.2013-07.06.2013

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Etnologija i antropologija