Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 647261

Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita


Hengl, Brigita; Poljičak-Milas, Nina; Kralik, Gordana; Đidara, Mislav; Kardum, Matko; Saftić, Mirko; Pavlović, Hrvoje; Jurković, Zorica; Šperanda, Marcela
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)


Naslov
Imunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita
(Immunohematological parameters and microbiological safety of broilers meat with dietary addition of aroma Korm® and zeolite)

Autori
Hengl, Brigita ; Poljičak-Milas, Nina ; Kralik, Gordana ; Đidara, Mislav ; Kardum, Matko ; Saftić, Mirko ; Pavlović, Hrvoje ; Jurković, Zorica ; Šperanda, Marcela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva d.o.o., 2013, 49-50

Skup
Međunarodno savjetovanje (20 ; 2013)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 05.-07.06.2013

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Brojleri ; imunohematološki pokazatelji ; Aroma Korm® ; zeolit ; mikrobiološka kontaminacija mesa
(Broilers ; immunohematological parameters ; Aroma Korm® ; zeolite ; microbiological meat contamination)

Sažetak
Nakon zabrane korištenja antibiotika kao promotora rasta u tovu brojlera traže se zamjene koje će biti prirodnog podrijetla, bez štetnih posljedica za zdravlje potrošača i ostataka rezidua u mesu. Istraživanja ukazuju na mogućnosti korištenja eteričnih ulja koja se odlikuju antioksidativnim i antimikrobnim svojstvima, pozitivnim utjecajem na apetit i probavu, te kao takvi imaju sposobnost adsorpcije tekućina i štetnih tvari u hrani te potencijalno može utjecati na poboljšanje djelovanja eteričnih ulja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Etnologija i antropologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
053-0531854-1850 - Hranidbeno metaboličke osnove podizanja kvalitete animalnih namirnica (Nina Poljičak Milas, )
079-0793448-3438 - Prirodni imunomodulatori i antioksidansi u optimalizaciji proizvodnje svinja (Marcela Šperanda, )

Ustanove
Veterinarski fakultet, Zagreb,
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek