Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 647085

Koncept poduzetničkog obrazovanja - primjer Međunarodnog centra za poduzetničke studije Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku


Oberman Peterka, Sunčica; Alpeza, Mirela
Koncept poduzetničkog obrazovanja - primjer Međunarodnog centra za poduzetničke studije Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku // Ekonomski vjesnik : časopis Ekonomskog fakulteta u Osijeku, 1 (2013), 93-104 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni članak, znanstveni)


Naslov
Koncept poduzetničkog obrazovanja - primjer Međunarodnog centra za poduzetničke studije Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku
(The Concept of Entrepreneurship Education - The Case of International Centre for Entrepreneurial Studies at the University of J.J. Strossmayer in Osijek)

Autori
Oberman Peterka, Sunčica ; Alpeza, Mirela

Izvornik
Ekonomski vjesnik : časopis Ekonomskog fakulteta u Osijeku (0353-359X) 1 (2013); 93-104

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, izvorni znanstveni članak, znanstveni

Ključne riječi
Poduzetničko obrazovanje; poduzetništvo; sveučilište
(Entrepreneurship education; entrepreneurship; university)

Sažetak
Poduzetničko obrazovanje je područje rastućega interesa na sveučilištima, poslovnim i javnim školama širom svijeta. Najvažnija uloga poduzetničkoga obrazovanja je razvijanje poduzetničkih vještina, ponašanja i osobina, koji će pojedincima osigurati snalaženje u uvjetima velike nesigurnosti i kompleksnosti uvjetovane pritiscima globalizacije na društvo, organizaciju i pojedinca. Unatoč tome, među teoretičarima ovog područja još uvijek ne postoji konsenzus oko koncepta poduzetničkoga obrazovanja, što dovodi do različitih shvaćanja o tome što bi trebao biti cilj poduzetničkoga obrazovanja, kako se organizira, kojim metodama i pedagogijom se služi te tko je kompetentan i tko treba sudjelovati u izvođenju programa. Pojava sve većeg broja poduzetničkih programa generirala je čitav niz važnih pitanja čiji odgovori omogućuju definiranje okosnice sadržaja, izvedbe i organizacijskog pozicioniranja poduzetničkoga obrazovanja. U ovom radu analizirani su razvoj i pozicioniranost poduzetničkih programa na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku koji se razvijaju u okviru Međunarodnog centra za poduzetničke studije (ICES – International Centre for Entrepreneurial Studies).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
010-0101195-1007 - Procjenjivanje potencijala rasta malih i srednjih poduzeća (Vjekoslava Singer, )

Ustanove
Ekonomski fakultet, Osijek

Časopis indeksira:


  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • Emerging Sources Citation Index (ESCI)
  • EconLit


Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • CAB Abstracts
  • EconLit
  • Sociological Abstracts
  • EBSCOhost, HRČAK