Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 647022

Komunikacijska kompetencija - Uvod u teorijske, empirijske i primijenjene aspekte komunikacijske kompetencije u stranome jeziku


Bagarić Medve, Vesna
Komunikacijska kompetencija - Uvod u teorijske, empirijske i primijenjene aspekte komunikacijske kompetencije u stranome jeziku, Osijek: Filozofski fakultet, 2012 (monografija)


Naslov
Komunikacijska kompetencija - Uvod u teorijske, empirijske i primijenjene aspekte komunikacijske kompetencije u stranome jeziku
(Communicative Competence - An Introduction into Theoratical, Empirical and Applied Aspects of Communicative Competence in a Foreign Language)

Autori
Bagarić Medve, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Filozofski fakultet

Grad
Osijek

Godina
2012

Stranica
255

ISBN
978-953-314-055-1

Ključne riječi
Komunikacijska kompetencija; koncepti; struktura; istraživanje; vrednovanje; poučavanje
(Communicative competence; concepts; structure; research; evaluation; teaching)

Sažetak
Knjiga je podijeljena je u četiri poglavlja. U prvom se poglavlju prikazuje proces razvoja koncepta i teorije/a komunikacijske kompetencije od kraja 1960-ih godina, pa do danas. Preko relevantnih empirijskih istraživanja koncepta komunikacijske kompetencije u svijetu i kod nas u drugom se poglavlju dolazi do pregleda razvoja modela komunikacijske kompetencije. Pregled obuhvaća prikaz i osvrt na modele komunikacijske kompetencije koji su nastali od trenutka nastanka koncepta komunikacijske kompetencije do danas. U trećem se poglavlju, nakon kratkoga povijesnoga pregleda jezičnoga testiranja, razmatraju određena teorijska pitanja, primjerice, pitanje što testirati i procjenjivati– kompetenciju ili performansu, te brojna metodološka pitanja vezana uz problematiku testiranja i procjenjivanja komunikacijske kompetncije na koja su upozorila dosadašnja istraživanja. Četvrto poglavlje knjige sažima implikacije teorijskih i empirijskih istraživanja komunikacijske kompetencije na praksu poučavanja stranoga jezika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
FilologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Filozofski fakultet, Osijek

Autor s matičnim brojem:
Vesna Bagarić Medve, (245640)