Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Miroljub Pavlović Jugovac: Ikone, Narodni muzej Crne Gore – Etnografski muzej, 27. april 2003. godine, Cetinje (CROSBI ID 745446)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Lukić, Milica Miroljub Pavlović Jugovac: Ikone, Narodni muzej Crne Gore – Etnografski muzej, 27. april 2003. godine, Cetinje. Cetinje: Crnogorska pravoslavna crkva, 2003. 16..

Podaci o odgovornosti

Lukić, Milica

hrvatski

Miroljub Pavlović Jugovac: Ikone, Narodni muzej Crne Gore – Etnografski muzej, 27. april 2003. godine, Cetinje

Miroljub Pavlović Jugovac akademski je slikar i kipar iz Novigrada u Istri koji odabranim slikarskim žanrom i tehnikom od zaborava čuva ljepotu i mudrost izgubljenih (minulih) vremena. Enkaustikom na drvu ili vibracijskom platnu progovara umjetnik i o suvremenim temama, sveprožimajućim i brevremenskim vrijednostima koje i njegovo ikonografsko pismo čine univerzalnim. Riječ je uistinu o autorovu pismu u užem i širem smislu jer se poruke prenose i slikom i slovom (glagoljskim) - a funkcioniraju kao simboli hrvatskoga i sveslavenskoga kulturnog identiteta.

Miroljub Pavlović Jugovac; ikonoslikarstvo

nije evidentirano

engleski

Miroljub Pavlović Jugovac: Icons, National Museum of Montenegro - Ethnographic Museum, April 27, 2003, Cetinje

nije evidentirano

Miroljub Pavlović Jugovac; icon painting

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Cetinje: Crnogorska pravoslavna crkva

16

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Filologija