Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane (CROSBI ID 380113)

Ocjenski rad | diplomski rad

Odeljan, Izabela Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane / Hadelan, Lari (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Odeljan, Izabela

Hadelan, Lari

hrvatski

Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane

Točka pokrića je koristan analitički instrument za utvrđivanje ekonomskih učinaka koji u ovom radu pomaže u planiranju i donošenju poslovnih odluka u procesu poslovanja objekta brze prehrane. Ovaj model se koristi kao instrument koji daje određene smjernice za kratkoročno poslovno odlučivanje. Cilj rada bio je utvrditi točku pokrića, to jest potrebnu razinu poslovnih prihoda objekta brze hrane koja omogućava pokrivanje svih troškova tj. utvrditi razinu poslovanja ispod koje poslovanje postaje dugoročno neodrživo. U intervjuu s vlasnikom objekta brze hrane prikupljeni su podaci o financijskim čimbenicima potrebni za određivanje točke pokrića –ukupni fiksni troškovi, ukupni varijabilni troškovi te ukupni prihod na temelju kojih je određena vrijednosno izražena točka pokrića u mjesečnom iznosu od 30.481, 87 kuna.

točka pokrića; brza hrana

nije evidentirano

engleski

The break-even analysis of fast food restaurant business performance.

nije evidentirano

break even analysis; fast food restaurant

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

23.09.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija