Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane (CROSBI ID 380113)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Odeljan, Izabela
Hadelan, Lari
hrvatski
Određivanje točke pokrića u poslovanju objekta brze prehrane
Točka pokrića je koristan analitički instrument za utvrđivanje ekonomskih učinaka koji u ovom radu pomaže u planiranju i donošenju poslovnih odluka u procesu poslovanja objekta brze prehrane. Ovaj model se koristi kao instrument koji daje određene smjernice za kratkoročno poslovno odlučivanje. Cilj rada bio je utvrditi točku pokrića, to jest potrebnu razinu poslovnih prihoda objekta brze hrane koja omogućava pokrivanje svih troškova tj. utvrditi razinu poslovanja ispod koje poslovanje postaje dugoročno neodrživo. U intervjuu s vlasnikom objekta brze hrane prikupljeni su podaci o financijskim čimbenicima potrebni za određivanje točke pokrića –ukupni fiksni troškovi, ukupni varijabilni troškovi te ukupni prihod na temelju kojih je određena vrijednosno izražena točka pokrića u mjesečnom iznosu od 30.481, 87 kuna.
točka pokrića; brza hrana
nije evidentirano
engleski
The break-even analysis of fast food restaurant business performance.
nije evidentirano
break even analysis; fast food restaurant
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
23.09.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb