Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 643755

"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete


Lukač Havranek, Jasmina; Sabadoš, Dimitrije
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 643755 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete
("Homemade cream"-fat content as a criterion of quality)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina ; Sabadoš, Dimitrije

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 28 (1978), 1; 2-5

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
poljoprivredna gospodarstva; obiranje; tradicionalna proizvodnja
(agricultural farms; skimmers; traditional production)

Sažetak
U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava, kvantitativno važno mjesto, u prodaji tih proizvoda, zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Dimitrije Sabadoš (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Lukač Havranek, Jasmina; Sabadoš, Dimitrije
"Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete // Mljekarstvo, 28 (1978), 1; 2-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Lukač Havranek, J. & Sabadoš, D. (1978) "Domaće vrhnje"-sadržina masti kao kriterij kvalitete. Mljekarstvo, 28 (1), 2-5.
@article{article, year = {1978}, pages = {2-5}, keywords = {poljoprivredna gospodarstva, obiranje, tradicionalna proizvodnja}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {28}, number = {1}, issn = {0026-704X}, title = {"Doma\'{c}e vrhnje"-sadr\v{z}ina masti kao kriterij kvalitete}, keyword = {poljoprivredna gospodarstva, obiranje, tradicionalna proizvodnja} }
@article{article, year = {1978}, pages = {2-5}, keywords = {agricultural farms, skimmers, traditional production}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {28}, number = {1}, issn = {0026-704X}, title = {"Homemade cream"-fat content as a criterion of quality}, keyword = {agricultural farms, skimmers, traditional production} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • AGRICOLA
  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font