Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnost osnivanja nastavnog gospodarstva u Istri (CROSBI ID 772740)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Oplanić, Milan ; Brščić, Kristina Mogućnost osnivanja nastavnog gospodarstva u Istri // Institut za poljoprivredu i turizam. 2013.

Podaci o odgovornosti

Oplanić, Milan ; Brščić, Kristina

hrvatski

Mogućnost osnivanja nastavnog gospodarstva u Istri

Nastavno gospodarstvo ili didaktičko gospodarstvo (tal.: Fattoria didattica, eng.: Didactic farm, Educational farm) (dalje u tekstu: nastavno gospodarstvo) je poljoprivredno gospodarstvo na kojemu se provodi aktivnost neposredne, terenske edukacije o poljoprivredi, prehrani i prirodi namijenjene, u prvom redu djeci, učenicima, mladima, obiteljima kao i ostalim zainteresiranim skupinama. Nastavne aktivnosti provode se od strane osposobljenog osoblja i predstavljaju dopunsku, zasebnu djelatnost gospodarstva na kojemu poljoprivredna proizvodnja i dalje ostaje osnovna djelatnost. U studiji se analizira tržište potražnje, te se opisuju tehnički elementi, ljudski resursi i sadržaji na nastavnom gospodarstvu. Također, iznose se ekonomski i financijski pokazatelji pokretanja i provođenja nastavne aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu.

edukacija; nastavno gospodarstvo; poljoprivreda; ruralni prostor

nije evidentirano

engleski

Possibility for didactic farm establishing in Istria

nije evidentirano

education; didactic farm; agriculture; rural area

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za poljoprivredu i turizam

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija