Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 643335

Proizvodnja kvalitetnog mlijeka


Lukač Havranek, Jasmina
Proizvodnja kvalitetnog mlijeka // Mljekarski list, 25 (1988), 6-7; 76 ; 89 ; 104-77 ; 90 ; 105 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Proizvodnja kvalitetnog mlijeka
(Quality milk production)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina

Izvornik
Mljekarski list (0351-9104) 25 (1988), 6-7; 76 ; 89 ; 104-77 ; 90 ; 105

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Kvaliteta; mlijeko; higijena; mužnja; proizvodnja mlijeka
(Quality milk; hygiene; milking; milk production)

Sažetak
Najvažniji uvjet za dobre i kvalitetne proizvode je dobro, kvalitetno i higijenski ispravno mlijeko. Takvo mlijeko dobit ćemo prije svega pravilnom pripremom muže i samom mužnjom. Čisto suđe s kojim će mlijeko iz vimena doći u dodir, oprano i suho vime, te čista i zdrava muzara, dobra ishrana i uredna staja preduvjet su da mlijeko sa našeg imanja ode u mljekaru bez prigovora. To su osnovna pravila proizvodnje mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Jasmina Havranek, (74232)