Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kontrola kvalitete mlijeka (CROSBI ID 195636)

Prilog u časopisu | stručni rad

Lukač Havranek, Jasmina Kontrola kvalitete mlijeka // Mljekarski list, 27 (1990), 105-106

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina

hrvatski

Kontrola kvalitete mlijeka

Mlijeko koje dolazi do potrošača mora imati prehrambenu vrijednost koju čine njegovi sastojci. Bjelančevine su jedna od važnijih komponenti za rast i obnovu organizama. Kalcij je neobično važan za tvorbu kostiju i zubi, za normalan rad srca i djelovanje živčanog sustava. Za život i rad potrebno je u organizam unijeti određenu količinu energije. Ispravno dobiveno mlijeko ima višestruku vrijednost. Njegovi dijelovi mogu se utjecajem mnogih faktora brzo promijeniti. Promijenjeno mlijeko više nema značenje niti u prehrambenom niti u tehnološkom pogledu. Mlijeko koje preuzimaju mljekare mora biti ispravne kvalitete i treba biti zdravo. Rezultati kemijskih, fizikalnih, biokemijskih i mikrobioloških analiza služe za unapređenje proizvodnje i prerade mlijeka. Zato je to interes kako proizvođača i prerađivača tako i kupaca mlijeka i mliječnih proizvoda.

kvaliteta; mlijeko; sastav mlijeka

nije evidentirano

engleski

Quality control of milk

nije evidentirano

milk quality; mlik; milk components

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

1990.

105-106

objavljeno

0351-9104

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija