Kvaliteta mlijeka na području Ogulina (CROSBI ID 195456)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Lukač Havranek, Jasmina
hrvatski
Kvaliteta mlijeka na području Ogulina
Dobar i kvalitetan mliječni proizvod ovisi o vrsti i kvaliteti mlijeka koje se prerađuje. Između mnogih karakteristika, kemijska kvaliteta mlijeka predstavlja jedan od bitnih elemenata prerade. U radu su izloženi rezultati istraživanja kemijske kvalitete mlijeka na području Ogulina. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđene su osnovne kemijske karakteristike mlijeka. Mlijeko proizvedeno na području Ogulina slično je mlijeku proizvedenom u istim geografsko-klimatskim uvjetima naše zemlje. U cilju bolje opskrbe kvalitetnim mliječnim proizvodom, potrebno je veću pažnju posvetiti edukaciji proizvođača mlijeka te kontroli kvalitete mlijeka.
kvaliteta mlijeka; kemijski sastav; mliječni proizvod; brdsko-planinsko područje
nije evidentirano
engleski
Milk quality in the area of Ogulin
nije evidentirano
milk quality; chemical component; dairy product mountain area
nije evidentirano