Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 641784

Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka


Lukač Havranek, Jasmina
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka // Mljekarstvo, 40 (1990), 12; 311-314 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


Naslov
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka
(The bacteriological quality of raw milk)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 40 (1990), 12; 311-314

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama
(Bacteriological quality; raw milk; colony - forming units)

Sažetak
U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Jasmina Havranek, (74232)