Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 641783

Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske


Lukač Havranek, Jasmina
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske // Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1990), 1-2; 119-130 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 641783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske
(Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia)

Autori
Lukač Havranek, Jasmina

Izvornik
Poljoprivredna znanstvena smotra (0370-0291) 55 (1990), 1-2; 119-130

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, izvorni znanstveni rad, znanstveni

Ključne riječi
Tounjski sir; dimljenje; autohtona proizvodnja; kvaliteta mlijeka; organoleptička ocjena sira; kemijski sastav
(Tounj smoked cheese; autochthonous production; milk quality; sensory evaluation of cheese; chemical constituents)

Sažetak
U radu su izloženi rezultati istraživanja autohtonog mliječnog proizvoda - Tounjskog sira . Na području proizvodnje sira istražena je kvaliteta mlijeka tehnološki proces u domaćinstvu te kvaliteta proizvedenog sira u domaćinstvu i na prodajnim mjestima. Statističkom analizom prikupljenih podataka utvrđena su osnovna svojstva mlijeka na području proizvodnje, te standardi vrijednosti za sir , kao element za postizanje proizvoda veće vrijednosti i eventulne primjene u industrijskoj prozvodnji

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Lukač Havranek, Jasmina
Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske // Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1990), 1-2; 119-130 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
Lukač Havranek, J. (1990) Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mliječnih proizvoda Hrvatske. Poljoprivredna znanstvena smotra, 55 (1-2), 119-130.
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, J.}, year = {1990}, pages = {119-130}, keywords = {Tounjski sir, dimljenje, autohtona proizvodnja, kvaliteta mlijeka, organolepti\v{c}ka ocjena sira, kemijski sastav}, journal = {Poljoprivredna znanstvena smotra}, volume = {55}, number = {1-2}, issn = {0370-0291}, title = {Tounjski sir - prilog poznavanju autohtonih mlije\v{c}nih proizvoda Hrvatske}, keyword = {Tounjski sir, dimljenje, autohtona proizvodnja, kvaliteta mlijeka, organolepti\v{c}ka ocjena sira, kemijski sastav} }
@article{article, author = {Luka\v{c} Havranek, J.}, year = {1990}, pages = {119-130}, keywords = {Tounj smoked cheese, autochthonous production, milk quality, sensory evaluation of cheese, chemical constituents}, journal = {Poljoprivredna znanstvena smotra}, volume = {55}, number = {1-2}, issn = {0370-0291}, title = {Tounj cheese - contribution to the study of autochthonous dairy products of Croatia}, keyword = {Tounj smoked cheese, autochthonous production, milk quality, sensory evaluation of cheese, chemical constituents} }

Časopis indeksira:


  • Scopus





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font