Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske (CROSBI ID 195450)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Lukač Havranek, Jasmina ; Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70

Podaci o odgovornosti

Lukač Havranek, Jasmina ; Samaržija, Dubravka ; Antunac, Neven

hrvatski

Kvaliteta mlijeka na području Hrvatske

U 200 uzoraka sirovog skupnog mlijeka u trenutku ulaza mlijeka u mljekare, utvrđena je količina suhe tvari, suhe tvari bez masti, masti i bjelančevina. Izmjerena je vrijednost točke ledišta i °SH. Ukupan broj kolonija/ml određen je u 84 uzorka mlijeka. Prosječne količine suhe tvari, bezmasne suhe tvari, masti i bjelančevina iznosile su 12, 45%, 8, 65%, 3, 78% i 3, 30%. Stupanj kiselosti mlijeka varirao je od 6, 46 °SH do 6, 74 °SH, a prosječna vrijednost točke ledišta iznosila je -0, 509 °C. Ukupan broj kolonija/ml kretao se od 20x10^3 do 47x10^6.

kvaliteta mlijeka; količina suhe tvari; suha tvar bez masti; mast; bjelančevine; stupanj kiselosti

nije evidentirano

engleski

Milk quality in the region of Croatia

nije evidentirano

milk quality; contents of: total solids; solids non-fat; fat; protein; degree of acidity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41 (3)

1991.

65-70

objavljeno

0026-704X

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija, Biotehnologija