Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Anketa poljoprivrednih gospodarstava – Izvješće o rezultatima istraživanja za 1989/90. i 1990/2000. godinu (CROSBI ID 752014)

Druge vrste radova | ostalo

Par, Vjekoslav ; Žimbrek, Tito ; Juračak, Josip Anketa poljoprivrednih gospodarstava – Izvješće o rezultatima istraživanja za 1989/90. i 1990/2000. godinu // Ministarstvo poljoptrivrede i šumarstva. 2000.

Podaci o odgovornosti

Par, Vjekoslav ; Žimbrek, Tito ; Juračak, Josip

hrvatski

Anketa poljoprivrednih gospodarstava – Izvješće o rezultatima istraživanja za 1989/90. i 1990/2000. godinu

Projekt Anketa poljoprivrednih gospodarstava, ima za cilj osigurati informacijsku osnovu o socio-ekonomskim obilježjima OPG, troškovnim i tržišnim značajkama anketiranih gospodarstava, pojedinih tipova ili užih područja. a u cilju oblikovanja mjera potpore pretvorbe sektora poljoprivrede pružanjem tehnoloških usluga relevantnim poljoprivrednim institucijama, čime bi se trebao povećati dohodak poljoprivrednih gospodarstava, njihova produktivnost i konkurentnost. Isto tako, potporom relevantnih institucija projekt će omogućiti Vladi Republike Hrvatske jačanje već postojećih državnih institucija u službi poljoprivrede, te začetak utemeljenja privatnog sektora, i to onog dijela koji je od velike važnosti za razvoj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Provedba temeljne ankete i ankete o praćenju uvjeta gospodarenja poljoprivrednim gospodarstvima započeta je 1998. godine, a anketiranjem je obuhvaćo 892 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj. Anketiranje je obavljeno na području 5 županija u različitim krajevima Hrvatske: Brodsko-posavska županija, Zagrebačka županija, Karlovačka županija, Istarska županija i Zadarska županija. Anketom su prikupljeni osnovni podaci o resursima, proizvodnji, primicima i izdacima gospodarstava, te analiziran dohodak gospodarstava i profitabilnost poljoprivredene proizvodnje. Formiranjem baze podataka oblikovana je informacijska osnova za daljnje istraživanje i podrobnije analize o strukturnim, troškovnim i tržišnim značajkama anketiranih gospodarstava, pojedinih tipova ili užih područja. Podaci će omogućiti i ispitivanje reakcije gospodarstava na promjene u gospodarskim uvjetima kao i reakcije na pojedine mjere gospodarske politike. U Izvješće o rezultatima istraživanja za 1989/90. i 1990/2000. godinu dat je prikaz proizvodnih kapaciteta u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, kao i postojeći način i stupanj iskorištenosti tih kapaciteta na anketiranim OPG te ukupni dohodak kućanstva, njegov sastav i uvjetovanost, s poglavitim naglaskom u tome na dohodak iz poljoprivrede.

anketa; poljoprivredna gospodarstva; agrarna politika

nije evidentirano

engleski

Farm survey-reports for 1998/99. i 1999/2000

nije evidentirano

farm survey; family farms; agricultural policy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Ministarstvo poljoptrivrede i šumarstva

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)