Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Terminološke odrednice dizajna u cilju razmatranja njegovih semantičkih i semiotičkih obilježja (CROSBI ID 772683)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Kapetanović, Zlatko Terminološke odrednice dizajna u cilju razmatranja njegovih semantičkih i semiotičkih obilježja // Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 2006.

Podaci o odgovornosti

Kapetanović, Zlatko

hrvatski

Terminološke odrednice dizajna u cilju razmatranja njegovih semantičkih i semiotičkih obilježja

Ovaj rad predstavlja analitički pristup istraživanju terminoloških značenja dizajna, koja se odnose na specifičnu humano orijentiranu interdisciplinarnu projektantsku djelatnost. Iako rezultiraju tumačenjem pojmova dizajna, ova istraživanja se ne zadržavaju isključivo na razini lingvističkih tumačenja, već je analizirana struktura pojedinih disciplina dizajna. Pri tome su preispitivana značenja, ciljevi i metode tradicionalnih i novih disciplina dizajna kakve su omogućene suvremenim razvojem tehnologije. Dat je pregled povijesnog razvoja dizajna promatran kroz razvoj društva i proizvodnih sredstava, a ne isključivo kao razvojni slijed stilova. Također je dat i pregled razvoja dizajna i teorijske nisli o dizajnu u Hrvatskoj u društvenim i gospodarskim okvirima definiranim previranjima u pojedinim povijesnim razdobljima. Discipline dizajna su grupirane prema svojim područjima djelovanja, iz čega proizlazi njihova sistematizacija po srodnosti, karakteru, svrsi i metodama rada.

terminologija dizajna; pojmovnik dizajna; semantičke i semiotičke značajke

nije evidentirano

engleski

Terminological Dispositions of Design Considering Semantic and Semiotic Characteristics

nije evidentirano

Design Terminology; Design Glossary; Semantic and Semiotic Characteristics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Grafička tehnologija