Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače (CROSBI ID 333603)

Ocjenski rad | diplomski rad

Brajković, Mirta Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače / Štrucelj, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Brajković, Mirta

Štrucelj, Dubravka

hrvatski

Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače

Ispitivanja su provedena na obje vrste bučine koštice koje su potencijalne sirovine za proizvodnju bučinog ulja. Obična bučina koštica kao i njezina jezgra (nakon ručnog ljuštenja), te beskorka, ekstrahirane su u laboratoriju. Osim toga u laboratoriju je dobiveno i ulje ekstrakcijom pogače nakon industrijskog prešanja koja je odgovarala jezgri obične bučine koštice i buče beskorke. Za usporedbu ispitivano je i odgovarajuće ulje proizvedeno od istih koštica industrijskim prešanjem, kao i bučino ulje iz trgovačke mreže.

bučina koštica; bučino ulje; pogača; kvaliteta; sastav masnih kiselina

nije evidentirano

engleski

Comparative investigations of pumpkin seed oil and cake

nije evidentirano

pumpkin seed; pumpkin seed oil; cake; quality; fatty acid composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

64

30.11.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano