Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače (CROSBI ID 333603)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Brajković, Mirta
Štrucelj, Dubravka
hrvatski
Usporedna ispitivanja ulja bučine koštice i pogače
Ispitivanja su provedena na obje vrste bučine koštice koje su potencijalne sirovine za proizvodnju bučinog ulja. Obična bučina koštica kao i njezina jezgra (nakon ručnog ljuštenja), te beskorka, ekstrahirane su u laboratoriju. Osim toga u laboratoriju je dobiveno i ulje ekstrakcijom pogače nakon industrijskog prešanja koja je odgovarala jezgri obične bučine koštice i buče beskorke. Za usporedbu ispitivano je i odgovarajuće ulje proizvedeno od istih koštica industrijskim prešanjem, kao i bučino ulje iz trgovačke mreže.
bučina koštica; bučino ulje; pogača; kvaliteta; sastav masnih kiselina
nije evidentirano
engleski
Comparative investigations of pumpkin seed oil and cake
nije evidentirano
pumpkin seed; pumpkin seed oil; cake; quality; fatty acid composition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
64
30.11.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb