Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SENZORSKA PROCJENA MEDA (CROSBI ID 379145)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mačković, Nina SENZORSKA PROCJENA MEDA / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Mačković, Nina

Marković, Ksenija

hrvatski

SENZORSKA PROCJENA MEDA

Prilikom procjene kvalitete meda veoma je važno procijeniti i vrstu meda, što se obično provodi peludnom analizom. Senzorska procjena također ima vrijedan doprinos u određivanju vrste meda. Cilj ovog rada bio je izdvojiti najznačajnije senzorske značajke bagremovog i kestenovog meda te odrediti u kolikoj mjeri uzorci pripadaju navedenim vrstama meda. Tijekom istraživanja procijenjene su vizualne i olfaktorne značajke te okus, aroma i fizikalne značajke 5 uzoraka bagremovog i 5 uzoraka kestenovog meda, iz sezone 2011. Uzorcima je utvrđen i uniflorni profil, odnosno pripadnost meda određenoj vrsti, na osnovi senzorske procjene mirisa i arome uzoraka meda.

med bagrema; med kestena; senzorska procjena; senzorske značajke; uniflornost

nije evidentirano

engleski

HONEY SENSORY EVALUATION

nije evidentirano

chestnut honey; Robinia honey; sensory evaluation; sensory characteristics; uniflorality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

01.06.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija