SENZORSKA PROCJENA MEDA (CROSBI ID 379145)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Mačković, Nina
Marković, Ksenija
hrvatski
SENZORSKA PROCJENA MEDA
Prilikom procjene kvalitete meda veoma je važno procijeniti i vrstu meda, što se obično provodi peludnom analizom. Senzorska procjena također ima vrijedan doprinos u određivanju vrste meda. Cilj ovog rada bio je izdvojiti najznačajnije senzorske značajke bagremovog i kestenovog meda te odrediti u kolikoj mjeri uzorci pripadaju navedenim vrstama meda. Tijekom istraživanja procijenjene su vizualne i olfaktorne značajke te okus, aroma i fizikalne značajke 5 uzoraka bagremovog i 5 uzoraka kestenovog meda, iz sezone 2011. Uzorcima je utvrđen i uniflorni profil, odnosno pripadnost meda određenoj vrsti, na osnovi senzorske procjene mirisa i arome uzoraka meda.
med bagrema; med kestena; senzorska procjena; senzorske značajke; uniflornost
nije evidentirano
engleski
HONEY SENSORY EVALUATION
nije evidentirano
chestnut honey; Robinia honey; sensory evaluation; sensory characteristics; uniflorality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
01.06.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb