Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA (CROSBI ID 379139)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Mihaljević, Ivka UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Ivka

Vahčić, Nada

hrvatski

UVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA

Zdravstveno ispravna hrana i pravilna prehrana jedan su od osnovnih temelja zdravlja stanovništva. Sukladno članku 68. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08), sve osnovne škole dužne su osigurati prehranu učenicima. Usvajanje pravilnih prehrambenih navika u djetinjstvu, temelj je zdravlja i u odrasloj životnoj dobi, a školske institucije imaju jednu od ključnih uloga u tom procesu. HACCP sustav je preventivni pristup kontroli kvalitete. Cilj ovog rada bio je uvođenje HACCP-a u školsku kuhinju, koji je popraćen detaljnom razradom dokumentacije i evidencijskih lista. Doprinos ovog rada očitovat će se u postizanju visokog stupnja sigurnosti hrane u školskoj kuhinji. Osiguranje zdravstvene ispravnosti namirnica danas je jedan od najvažnijih čimbenika očuvanja zdravlja koje je nezamislivo provesti bez HACCP sustava. Rezultat rada je uvođenje i primjena HACCP-a baziranog na svih sedam načela uz primjenu Vodiča dobre higijenske prakse za ugostitelje i Vodiča dobre higijenske prakse za institucionalne kuhinje.

HACCP; školska prehrana; sigurnost hrane; kvaliteta hrane; analiza opasnosti

nije evidentirano

engleski

IMPLEMENTATION AND VALIDATION OF HACCP SYSTEM IN THE SCHOOL KITCHEN

nije evidentirano

HACCP; school food; food safety; food quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

94

01.07.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija