Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Stjepan Tomašević (1461. – 1463.): slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva (CROSBI ID 772606)

Druge vrste radova | ostalo

Kekez, Hrvoje ; Birin, Ante ; Tomašević, Darko ; Milak, Enes Stjepan Tomašević (1461. – 1463.): slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva // Stjepan Tomašević (1461. – 1463.): slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva. 2011.

Podaci o odgovornosti

Kekez, Hrvoje ; Birin, Ante ; Tomašević, Darko ; Milak, Enes

hrvatski

Stjepan Tomašević (1461. – 1463.): slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva

Obzirom da se u studenom 2011. godine navršava 550. godina od krunjenja posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića (1461.-1463.) Hrvatski institut za povijest iz Zagreba i Katolički bogoslovni fakultet iz Sarajeva imaju čast pozvati Vas na sudjelovanje na prigodnom znanstvenom skupu. Iako su sâm kralj Stjepan Tomašević i slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva i do sada bili predmetom interesa hrvaske i bosansko- hercegovačke historiografije, o čemu rječito svjedoče i brojni do sada objavljeni radovi, ova obljetnica pruža prigodu za novim i cjelovitijim sagledavanjem ove teme. Analiza unutarnjo- političkih prilika koje su prethodile i pridonijele nestanku Bosanskog Kraljevstva, međunarodne okolnosti i odnos između političkih čimbenika u regiji, sama vladavina Stjepana Tomaševića, društvene i gospodarske prilike u Bosni XV. st. kao i kulturna gibanja i ostvarenja tog doba samo su neki od aspekata kojima je u tom kontekstu moguće posvetiti pažnju.

Stjepan Tomašević; Bosansko Kraljevstvo; srednji vijek

nije evidentirano

engleski

Stephen Tomašević (1461 – 1463): crash of medieval Kingdom of Bosnia

nije evidentirano

Stephen Tomašević; Kingdom of Bosnia; Middle Ages

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Stjepan Tomašević (1461. – 1463.): slom srednjovjekovnog Bosanskog Kraljevstva

2011.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano