Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE (CROSBI ID 379124)

Ocjenski rad | diplomski rad

Šoštarić, Nataša ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Šoštarić, Nataša

Marković, Ksenija

hrvatski

ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE

Med predstavlja dobar izvor bioaktivnih sastojaka od kojih se ističu polifenoli, odnosno flavonoidi. Udio polifenolnih spojeva uvelike ovisi o vrsti meda. Tijekom ovog istraživanja, analizirano je 20 uzoraka cvjetnog meda te 20 uzoraka bagremovog meda, podrijetlom iz sjeverozapadne Hrvatske, iz sezone 2009. Vrsta meda prethodno je utvrđena peludnom analizom. HPLC tehnikom u uzorcimacvjetnog i bagremovog meda, tijekom 3 mjeseca skladištenja, praćene su promjene udjela flavonoida kvercetina, hesperetina, luteolina, kamferola, apigenina, pinocembrina, krizina i galangina.

flavonoidi; HPLC tehnika; med

nije evidentirano

engleski

DETERMINATION OF FLAVONOIDS IN FLORAL AND ACACIA HONEY USING HPLC ANALYSIS

nije evidentirano

flavonoids; HPLC analysis; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

30.03.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija