Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehničko uređivanje u procesu izrade knjige (CROSBI ID 745402)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Zjakić, Igor Tehničko uređivanje u procesu izrade knjige / Milković, Marin (ur.). Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada, 2013. 152..

Podaci o odgovornosti

Zjakić, Igor

Milković, Marin

hrvatski

Tehničko uređivanje u procesu izrade knjige

Knjiga je namijenjena studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija Grafičkog fakulteta i pomaže rješavanju problema u stvarnoj grafičkoj proizvodnji. Knjiga se sastoji od pet poglavlja. U prvom poglavlju govori se o tijeku grafičke komunikacije te se opisuju realna očekivanja i razvoj grafičke struke. U drugom poglavlju objašnjava se što je tehničko uređivanje i svi parametri tehničkog uređivanja koji utječu na kvalitetan grafički proizvod. Također se iznose znanja kojima se definira konačni izgled proizvoda. U trećem i četvrtom poglavlju govori se o metodama uređivanja teksta i slika tako da su detaljno navedeni parametri koji prvenstveno utječu na pad kvalitete proizvoda. U trećem poglavlju prikazani su navedeni elementi koji su djelomično preuzeti iz knjige: Tipografsko oblikovanje, ali su prilagođeni trenutnom stanju tehnologije u struci. Isto tako, u ovome i u četvrtome poglavlju postavljene su osnovne zakonitosti bez kojih grafička proizvodnja ne bi mogla postojati u kvaliteti koja se u današnje vrijeme zahtjeva na tržištu Hrvatske i Europske unije. U zadnjem poglavlju detaljno su opisani svi tehnički i tehnološki parametri proizvodnje u kojima se navode načini i metode definiranja elemenata proizvodnje, zatim se objašnjava način izračuna različitih elemenata koji definiraju ekonomski efekt tako da se postigne optimalno rješenje i omogući sama izrada proizvoda. U ovome poglavlju također su detaljno objašnjene zakonitosti kojima se općenito omogućuje izrada proizvoda bez obzira o kakvoj se vrsti proizvoda radi.

Tehničko uređivanje; knjiga

nije evidentirano

engleski

Tehničko uređivanje u procesu izrade knjige

nije evidentirano

Tehničko uređivanje; knjiga

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada

152

2013.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-169-255-7

Povezanost rada

Grafička tehnologija