Primjena NMR-spektroskopije u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja (CROSBI ID 379084)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Martić, Ivana
Barišić, Lidija
hrvatski
Primjena NMR-spektroskopije u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja
Kvaliteta maslinovog ulja određena je oksidacijskom stabilnosšću, uvjetima skladištenja, organoleptičkim svojstvima i nutritivnom vrijednošću. NMR-spektroskopija, najmoćnija metoda za identifikaciju organskih i anorganskih molekula, primjenjuje se u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja. Primjenom NMR-spektroskopije moguće je detektirati primarne (hidro-peroksidi) i sekundarne metabolite oksidacijskog kvarenja (aldehidi, ketoni, laktoni, alkoholi, kiseline, ...).
Djevičansko maslinovo ulje; NMR-spektroskopija; Oksidacijska stabilnost ulja
nije evidentirano
engleski
Quality assessment and authentication of olive oil by NMR spectroscopy
nije evidentirano
Virgine olive oil; NMR-spectroscopy; Oxidative stability
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22
10.07.2013.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb