Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Primjena NMR-spektroskopije u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja (CROSBI ID 379084)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Martić, Ivana Primjena NMR-spektroskopije u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja / Barišić, Lidija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Martić, Ivana

Barišić, Lidija

hrvatski

Primjena NMR-spektroskopije u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja

Kvaliteta maslinovog ulja određena je oksidacijskom stabilnosšću, uvjetima skladištenja, organoleptičkim svojstvima i nutritivnom vrijednošću. NMR-spektroskopija, najmoćnija metoda za identifikaciju organskih i anorganskih molekula, primjenjuje se u kontroli kvalitete i autentičnosti maslinovog ulja. Primjenom NMR-spektroskopije moguće je detektirati primarne (hidro-peroksidi) i sekundarne metabolite oksidacijskog kvarenja (aldehidi, ketoni, laktoni, alkoholi, kiseline, ...).

Djevičansko maslinovo ulje; NMR-spektroskopija; Oksidacijska stabilnost ulja

nije evidentirano

engleski

Quality assessment and authentication of olive oil by NMR spectroscopy

nije evidentirano

Virgine olive oil; NMR-spectroscopy; Oxidative stability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

10.07.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Kemija