Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Usporedba preciznosti i pouzdanosti pozicioniranja geodetske mreže izmjerene terestričkom i satelitskom metodom (CROSBI ID 379014)

Ocjenski rad | diplomski rad

Maček, Matija Usporedba preciznosti i pouzdanosti pozicioniranja geodetske mreže izmjerene terestričkom i satelitskom metodom / Novaković, Gorana (mentor); Novaković, Gorana (neposredni voditelj). Zagreb, Geodetski fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Maček, Matija

Novaković, Gorana

Novaković, Gorana

hrvatski

Usporedba preciznosti i pouzdanosti pozicioniranja geodetske mreže izmjerene terestričkom i satelitskom metodom

Tema diplomskog rada bila je analiza preciznosti i pouzdanosti pozicioniranja geodetske mreže izmjerene terestričkim i satelitskim metodama. U teoretskom dijelu opisane su geodetske mreže, s posebnim naglaskom na mreže posebnih namjena, te faze njihove uspostave. Detaljno su prikazane i terestričke i satelitske metode izmjere geodetskih mreža, ali i detaljnih točaka. Objašnjen je i postupak izjednačenja metodom najmanjih kvadrata i svi relevantni kriteriji kvalitete u vidu preciznosti i pouzdanosti. U praktičnom dijelu rada uspostavljena je geodetska mreža u obliku četverokuta i izmjerena satelitskom i terestričkom metodom. Navedena mreža je korištena kao osnova za izmjeru šest detaljnih točaka polarnom i relativnom kinematičkom metodom. Obradom i analizom podataka izmjere potvrđena su teorijska načela prikazana u sklopu rada i postignuti rezultati su opravdali i zadovoljili očekivanja.

geodetska mreža; satelitska izmjera; terestrička izmjera; preciznost; pouzdanost

nije evidentirano

engleski

Comparison of precision and reliability of the geodetic network measured by terrestrial and satellite surveying methods.

nije evidentirano

geodetic network; satellite surveying; terrestrial surveying; precision; reliability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

92

12.07.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Geodetski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Geodezija