Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Muškarcu i ženi – bračnome paru – Stvoritelj je povjerio Zemlju (I.) (CROSBI ID 194469)

Prilog u časopisu | ostalo

Vidović, Pero Muškarcu i ženi – bračnome paru – Stvoritelj je povjerio Zemlju (I.) // Glas Koncila, 2034 (2013), 24; 9-9

Podaci o odgovornosti

Vidović, Pero

hrvatski

Muškarcu i ženi – bračnome paru – Stvoritelj je povjerio Zemlju (I.)

U Teološkom osvrtu Glasa Koncila (u 2 nastavka) autor obrađuje sljedeća pitanja: Što Biblija na svojim prvim stranicama kaže o muškarcu i ženi, o njihovoj međusobnoj različitosti i jednakovrijednosti, o njihovoj ulozi u svijetu? Je li slika Božja samo muškarac? Što Biblija piše o braku i obitelji? Odnosi li se Stvoriteljev blagoslov samo na „prvi“ biblijski bračni par ili na svaki bračni par i svaku obitelj svih vremena…? Što podrazumijeva dvostruki Stvoriteljev blagoslov muškarca i žene s obzirom na njihovu ulogu na Zemlji?

Teologija stvaranja; brak; obitelj; muž i žena; različitost i jednakovrijednost bračnih drugova; stvaralački blagoslov; tzv. alternativni oblici braka.

nije evidentirano

engleski

Creator Entrusted the Earth to the Man and the Woman (I.)

nije evidentirano

Biblical creation narratives; marriage; family; husband and wife; distinctiveness and equality; blessing; alternative forms of marriage.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2034 (24)

2013.

9-9

objavljeno

0436-0311

1333-9087

Povezanost rada

Teologija