Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Važniji aspekti orijentacije - Proizvodnja organo mineralnih gnojiva ili proizvodnja supstrata (CROSBI ID 772559)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Biškup, Sanja Važniji aspekti orijentacije - Proizvodnja organo mineralnih gnojiva ili proizvodnja supstrata // Petrokemija d.o.o.. 1998.

Podaci o odgovornosti

Biškup, Sanja

hrvatski

Važniji aspekti orijentacije - Proizvodnja organo mineralnih gnojiva ili proizvodnja supstrata

Organo mineralna gnojiva dobivaju sve veću značajnost u održivom gospodarenju tla. Nastaju spajanjem humusne i organske komponente. S gledišta ishrane bilja bioelementi vezani za humusne koloide čuvaju se od štetne fiksacije i lako se odvajaju - desorbiraju. Istodobno humusna komponenta povoljno utjeće na na pufernost tla, veže fiziološki aktivnu vodu, sadrži stimulativne tvari, mikrobima je izvor energije. Ako u humusno mineralnom gnojivu ima veća količina humusa , a u tome faju obilnije doze po jedinici površine postiže se poznati kompleksni utjecaj humusa na plodnost tla ; reguliranje vodozračnih odnosa, povoljnije toplinske prilike i dr.Humusno mineralna gnojiva obzirom na izvor humusne komponente dijele se u tri skupine: prva je i najvažnija na bazi treseta, druga je na bazi raznih industrijskih otpadaka, a treća na osnovi mlađih ugljena (lignita).

organska tvar; treset; organo mineralna gnojiva

nije evidentirano

engleski

Important aspects of orientation - Producing organic fertilizers or producing of the substrates

nije evidentirano

organic matter; peat; organic fertlizers

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Petrokemija d.o.o.

1998.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Poljoprivreda (agronomija)