Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj (CROSBI ID 333471)

Ocjenski rad | diplomski rad

Karoly, Danijel Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj / Aničić, Ivica (mentor); Aničić, ivica (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 1997

Podaci o odgovornosti

Karoly, Danijel

Aničić, Ivica

Aničić, ivica

hrvatski

Pregled istraživanja hranidbe riba u Hrvatskoj

Na temelju rezultata provedenih istraživanja hranidbe riba mogu se donijeti slijedeći zaključci: Hrana predstavlja primarnu komponentu u akvakulturi. Vrstu hrane određuje ne samo vrsta i kategorija ribe nego i inetenzitet proizvodnje. Strategija razvoja akvakulture u Hrvatskoj direktno će utjecati na razvoj domaće industrije riblje hrane. Današnja proizvodnja u akvakulturi Republike Hrvatske ne može opravdati izgradnju domaćih postrojenja za izradu riblje hrane. Prirodna riblja hrana u akvakulturi direktno utjeće na pozitivne uzgojne rezultate uzgajanih riba. Mogućnosti iskorištavanja prirodne riblje hrane ovise o intenzitetu proizvodnje. Prirodna riblja hrana nezamjenjiva je u uzgoju mlađa mnogih slatkovodnih i svih morskih vrsta uzgajanih riba. Animalne komponente u ribljim smjesama zamjenjive su samo do određene granice. Kakvoća hrane ima direktni utjecaj na kondiciju ribe, a time i na njezino zdravstveno stanje i otpornost na stres. Stimulatori rasta čine vrlo bitne komponente vlažne i suhe riblje hrane. Fizičke osobine riblje hrane imaju presudni utjecaj na hranidbeni koeficijent i kvalitetu vode, ako su poštivani hranidbeni normativi smjese.

riba; hranidba; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

The review of the research of fish nutrition in Croatia

nije evidentirano

fish; nutrition; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

07.12.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Šumarstvo