Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja (CROSBI ID 333470)

Ocjenski rad | diplomski rad

Brezovac, Ksenija Utjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja / Štrucelj, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Brezovac, Ksenija

Štrucelj, Dubravka

hrvatski

Utjecaj uvjeta čuvanja ploda masline na svojstva i održivost ulja

Način i vrijeme čuvanja maslina od berbe do prerade bitno utječu na kakvoću djevičanskog maslinovog ulja, a također i na održivost ulja tijekom skladištenja. U ovom radu je ispitan utjecaj različitih uvjeta čuvanja maslina prije prerade na boju ulja, udjel ukupnih klorofila, intenzitet gorčine i fenolne spojeve u ulju, kao i na promjene do kojih je došlo tijekom skladištenja ulja 30 dana u mraku i na svjetlu. Uzorci ulja su dobiveni iz plodova maslina sorte Bjelica s područja istre, koji su prerađeni na poluindustrijskom postrojenju sastavljenom od mlina čekičara i preše sa čeličnim mrežama.

čuvanje ploda masline; maslinovo ulje; održivost ulja; gorčina ulja i fenolni spojevi; boja ulja

nije evidentirano

engleski

Effect of olive fruits storage on the properties and shelf life of olive oil

nije evidentirano

olive fruit storage; olive oil; shelf life of olive oil; bitterness and phenolic compounds; colour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

94

03.05.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano