Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Algoritam računalne analize slike sredine kruha (CROSBI ID 333448)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Magdić, Damir Algoritam računalne analize slike sredine kruha / Kurtanjek, Želimir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1999

Podaci o odgovornosti

Magdić, Damir

Kurtanjek, Želimir

hrvatski

Algoritam računalne analize slike sredine kruha

Standardnim industrijskim postupkom proizveden je kruh od brašna tipa T-500 i T-850 uz različita vremena završne fermentacije. Izgled sredine dobivenih vekni ocjenjen je senzorskom metodom po sustavu ponderiranih bodova i računalnom analizom slike sredine kruha s ciljem određivanja optimalnog vremena fermentacije za proizvodnju kruha od oba tipa brašna. Računalna analiza slike provedena je paralelno na uzorcima pohranjenim u standardnom Windows bitmap grafičkom formatu u RGB paleti s bojama i u paleti sa sivim nijansama. Podaci su obrađeni statistički s ciljem određivanja optimalnog vremena fermentacije pomoću sve tri metode i radi međusobne usporedbe računalne analize slika pohranjenih u paleti s bojama i sivim nijansama. Rezultati svih metoda pokazuju da je 50 minuta optimalno vrijeme fermentacije za kruh na bazi brašna tipa T-500, a 45 minuta za brašno tipa T-850. Računalnom analizom slike točniji rezultati dobiveni su analizom slika uzoraka pohranjenih u paleti sa sivim nijansama.

kruh; optimalno vrijeme fermentacije; računalna analiza slike; RGB paleta boja; paleta sa sivim nijansama

nije evidentirano

engleski

Algorithm of digital image analysis of bread medium part

nije evidentirano

bread; optimal proof time; digital image analysis; RGB colour mode; greyscale mode

nije evidentirano

Podaci o izdanju

102

21.07.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano