Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aseptično pakiranje (CROSBI ID 378235)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Doko, Ivana Aseptično pakiranje / Jakobek, Lidija (mentor); Mostar, Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, . 2013

Podaci o odgovornosti

Doko, Ivana

Jakobek, Lidija

hrvatski

Aseptično pakiranje

Cilj ovog završnog rada bio je prikazati aseptičnu vrstu pakiranja, njene prednosti i nedostatke. Pošto je sterilizacija ambalaže jedan od osnovnih uvjeta uspješnosti provedbe cijelog postupka aseptičnog pakiranja, u ovom radu opisana je sterilizacija ambalaže različitim postupcima - toplinom, zračenjem (UV – ultraljubičastim zračenjem, IR – infracrvenim zračenjem) i kemijskim reagensima. Također su navedeni postupci sterilizacije različitih ambalažnih oblika (čašice, vrećice, plastenke, limenke) jer različiti oblici ambalaže zahtijevaju različite postupke sterilizacije. Navedeni su prednosti i nedostaci aseptičnog pakiranja.

aseptično pakiranje ; sterilizacija ambalaže ; prednosti aseptičnog pakiranja

nije evidentirano

engleski

Aseptic packaging

nije evidentirano

aseptic packaging ; sterilization of packaging ; advantages of aseptic packaging

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17

07.06.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mostar

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija