Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 631650

Prometna infrastruktura u funkciji ekonomskog razvoja Republike Hrvatska


Dadić, Ivan; Hlača, Bojan; Badanjak, Dragan; Vidović, Krešimir
Prometna infrastruktura u funkciji ekonomskog razvoja Republike Hrvatska // Ocjena dosadašnjeg prometnog razvitka Hrvatske i osnovne smjernice daljnjeg razvoja / Steiner, Sanja ; Božićević, Josip ; Bukljaš Skočibišić, Mihaela (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2012. str. 216-223 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso))


Naslov
Prometna infrastruktura u funkciji ekonomskog razvoja Republike Hrvatska
(Traffic infrastructure in function of economic development of the Republic of Croatia)

Autori
Dadić, Ivan ; Hlača, Bojan ; Badanjak, Dragan ; Vidović, Krešimir

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), ostalo

Izvornik
Ocjena dosadašnjeg prometnog razvitka Hrvatske i osnovne smjernice daljnjeg razvoja / Steiner, Sanja ; Božićević, Josip ; Bukljaš Skočibišić, Mihaela - Zagreb : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2012, 216-223

ISBN
978-953-154-118-3

Skup
Ocjena dosadašnjeg prometnog razvitka Hrvatske i osnovne smjernice daljnjeg razvoja

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 11. travnja 2012

Vrsta sudjelovanja
Ostalo

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Ekonomski razvitak; planiranje prometa; prometni sustav
(Economic development; transport planning; transport system)

Sažetak
Sustavno prometno, prostorno i gospodarsko planiranje razvoja prometa i razrađene prostorno-vremenske etape razvoja svih elemenata prometnog sustava (infrastruktura, vozila, organizacija, nadzor i upravljanje) strateški su interes svake države, njezine regije kao i svakog naselja i grada. Cilj ovog rada jest upućivanje na probleme u razvoju prometnog sustava, upućivanje na velike pogreške u razvoju u prošlosti, s okvirnim smjernicama za daljnji razvoj da bi se umanjili negativni efekti dosadašnjeg razvoja u pogrešnom smjeru te omogućio ekonomski i gospodarski napredak na temelju kvalitetno razrađenoga prometnog sustava, u skladu sa smjernicama prometne politike Europske unije. Iznimno je bitno ne ponoviti pogreške prošlosti te prirediti nove strateške dokumente za razvoj prometnog sustava na makrorazini i mikrorazini, kako bi se osigurao održivi razvoj prometnog sustava kao preduvjet za gospodarski oporavak. Identificirani su ključni problemi razvoja prometnog sustava Republike Hrvatske po svim prometnim granama, te su dani prijedlozi i identificirani ključni čimbenici za daljni razvoj prometnog sustava.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA