Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Poli-Art Likovna slušaonica II svezak (CROSBI ID 10447)

Autorska knjiga | ostalo

Sučić, Goran. Poli-Art Likovna slušaonica II svezak. Split: Synopsis, 2013

Podaci o odgovornosti

Sučić, Goran.

Šiško Ivica, Sučić, Goran.

Ana, Perić

hrvatski

Poli-Art Likovna slušaonica II svezak

Poli–Art model je dio projekta Poli- art i jedan je od njegovih modula koji se odnosi na likovno izražavanje i stvaralaštvo u području razvoja – odgoja i obrazovanja. Kroz ovaj modul želi se afirmirati likovna umjetnost u životu mladih. U nastavi je došlo do propusta u razvoju smisla za razvoj estetskih, umjetničkih vrijednosti kod mladih. Mladi danas žive u svijetu medija, multimedija, stvaraju sliku svijeta videom, filmom, glazbom, računalima. Škola nažalost ne prati ove trendove, nasuprot, nudi dosadnu, neaktivnu nastavu – posebno u području umjetničkih predmeta. Stoga se zagovara nova koncepcija, novi kurikul u umjetničkim predmetima, novi pristup umjetnosti, kroz module Poli-Art modela, gdje se u prvi plan stavlja doživljaj, suodnos, interaktivan pristup, gdje se ne inzistira na rezultatu, koliko u prvi plan stavlja proces. Nadalje, se zagovara novi pristup umjetničkim predmetima (područjima) kroz integriran pristup srodnih predmeta – glazba + likovnost + vizualna komunikacija + ples, pokret + sve to praćeno medijima + slikom - jedinstveni, integralni, razvojni kurikulum u umjetničkom području – POLI-ART. Poli-Art integrira kulturno-umjetničke i duhovne dimenzije, afirmira kreativne i aktivne metode rada i objedinjava više predmeta u umjetnička područja. Cjelokupnu viziju ovog projekta je kroz respektabilan uzorak znanstveno potvrđen kao i potreba o prihvaćanju ovog modela i hipoteze – o potrebi promjena u umjetničkom području i afirmativnom odnosu prema Poli-Artu – kao novom, integriranom pristupu umjetničkim predmetima u odgoju i obrazovanju. Model Poli-Art u središte stavlja svako dijete, a ne samo talentirano dijete.

poli-art; slike; dijete; vizualizacija

DVD – je sastavni dio ove knjige i sadrži: Multimediju u kojoj je spoj i sinestezija glazbe i zvuika, zatim recenzije na glazbeno i likovno stvaralaštvo autora, uvodna rzmišljanja i naputci autora, skladbe snimljene uživo za solo instrumente i komorne sastave, notni zapisi svih skladbi (partiture, klavirski izvatci i dionice za svaki instrument), matrice skladbi u sporijem i zadanom tempu, multimedija u kojoj je spoj glazbe i likovnosti, likovni radovi u PDF- formatu, kao i projekt u cjelosti. Osvrt, recenzije i kritike na ovaj dio likovnog stvaralaštva dali su ; Ivica Šiško, Branka Brekalo, Marija Brajčić, Dubravka Kušćević, Željko Škuljević, Vojislav Vujanović, Blaga Peterski.

engleski

Poli-Art

nije evidentirano

Poli-art; arts; musicl; painting; visual forms;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Split: Synopsis

2013.

978-953-7035-96-9

96

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe





nije evidentirano