Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 631420

Poli-Art skladbe za solo instrumente i komorne sastave III svezak


Sučić, Goran.
Poli-Art skladbe za solo instrumente i komorne sastave III svezak, Split: Agencij za odgoj i obrazovanje ; Cantus, 2013 (Multimedija)


Naslov
Poli-Art skladbe za solo instrumente i komorne sastave III svezak
(Poli-Art)

Autori
Sučić, Goran.

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, multimedija, ostalo

Izdavač
Agencij za odgoj i obrazovanje ; Cantus

Grad
Split

Godina
2013

Stranica
220

ISBN
978-953-7530-04-4

Ključne riječi
glazba; solo; komorne skladbe; doživljaj.
(music; soli; chamer orcestra; experince)

Sažetak
Svako glazbeno zbivanje predstavlja proces koji se odvija u nekom prostoru i vremenu. U tom procesu sudjeluju tijesno međusobno povezane i uzajamno isprepletene različite komponente, koje čine izražajni i tvorbeni glazbeni elementi. Važan i nezaobilazan dio unutar glazbe je dakako oblikovanje glazbenog djela koje nazivamo glazbeni oblici a koje nije moguće upoznati bez same glazbe, a izraz «oblikovati» znači postaviti glazbene zamisli u određen odnos, koji mora počivati na preglednosti, skladu u povezivanju pojedinih ulomaka i većih cjelina. Upoznavanje zvučnog materijala glazbene umjetnosti (zvuk, ton, šum…) ili njezinih organizacijskih tvorbenih elemenata, manje je zahtjevno jer se radi o statičnim pojavama i pojmovima, koji su osim toga izvan sfere umjetničkog. Upoznavanje oblikovanja glazbe uključuje razumijevanje njezine strukture. Kao i svaka umjetnost, tako i glazba podliježe povijesnim mijenama na koje utječu razne kulturološke, društvene i psihološke promjene. Tako i glazbeni oblici, nastaju, razvijaju se mijenjaju, usavršavaju i pretapaju se jedni u druge. Analizirajući ponuđene glazbene primjere navedene postavke bit će potvrđene. Naime, sve vrste oblika kao i uvjeti za njihovo uspješno unutarnje uređenje mogu se svesti na osnovni zajednički princip i nazivnik: jedinstvo, raznovrsnost i komplementarnost. Danas, na početku 21. stoljeća, glazba je ponovo u jednom razdoblju «zatišja» s pogledom unazad - kroz razne varijante neostilova i različitih pozivanja na prošlost, gdje glazbena umjetnost još uvijek nažalost robuje golemom materijalu postavljenom i položenom u prošlosti sa posebno upadljivim korištenjem citata iz tradicionalne glazbene baštine u novoj vizuri i okruženju, s ponovnim njegovanjem većeg sklada, čvrstine i određenosti u oblikovanju svih elemenata glazbenog tkiva. Ona još jednom dobiva čistije i jednostavnije - katkad i namjerno vrlo pojednostavljene vidove, koji u nekim slučajevima ne zaziru ni od sasvim klasičnih asocijacija. Takva stanja u glazbi i općenito u umjetnosti možemo jednim dijelom smatrati posljedicom svojevrsnog «praroditeljskog grijeha».

Izvorni jezik
Hrvatski

Napomena
DVD – je sastavni dio ove knjige sadrži: recenzije na glazbeno i likovno stvaralaštvo autora, uvodna rzmišljanja i naputci autora, skladbe snimljene uživo za solo instrumente i komorne sastave, notni zapisi svih skladbi u PDF. formatu i Sibelius programu (partiture, klavirski izvatci i dionice za svaki instrument), matrice skladbi u sporijem i zadanom tempu, multimedija u kojoj je spoj glazbe i likovnosti, likovni radovi u PDF- formatu, kao i projekt u cjelosti. CIP dostupan u računalnom katalogu Nacionalne kjnižnice u Zagrebu pod brojem 839726. Obzirom da je knjiga glazbeno notno izdanje vodi se pod oznakom ISMN 979-0-9013635-0-2 Izdavač DVD Cantus ISBN 978-953-7530-04-4POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Goran Sučić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Sučić, Goran.
Poli-Art skladbe za solo instrumente i komorne sastave III svezak, Split: Agencij za odgoj i obrazovanje ; Cantus, 2013 (Multimedija)
Sučić, G. (2013) Poli-Art skladbe za solo instrumente i komorne sastave III svezak. Split, Agencij za odgoj i obrazovanje ; Cantus.
@book{book, author = {Su\v{c}i\'{c}, G.}, collectioneditor = {Su\v{c}i\'{c}, Goran and Burjan, Josip.}, translator = {Ana, Peri\'{c}}, year = {2013}, pages = {220}, keywords = {music, soli, chamer orcestra, experince}, isbn = {978-953-7530-04-4}, title = {Poli-Art}, keyword = {music, soli, chamer orcestra, experince}, publisher = {Agencij za odgoj i obrazovanje ; Cantus}, publisherplace = {Split} }