Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Koncentriranje i pročišćavanje bakterija roda Enterococcus iz fecesa galeba kod dagnje (Mytilus galloprovincialis) (CROSBI ID 378141)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vukorepa, Ante Koncentriranje i pročišćavanje bakterija roda Enterococcus iz fecesa galeba kod dagnje (Mytilus galloprovincialis) / Šolić, Mladen (mentor); Split, Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora, . 2013

Podaci o odgovornosti

Vukorepa, Ante

Šolić, Mladen

hrvatski

Koncentriranje i pročišćavanje bakterija roda Enterococcus iz fecesa galeba kod dagnje (Mytilus galloprovincialis)

U radu je istraživano koncentriranje i pročišćavanje bakterija roda Enterococcus koje potječu iz fecesa galeba kod dagnje (Mytilus galloprovincialis). Eksperimentalni dio istraživanja je obavljan u bazenima mrjestilišta Instituta za oceanografiju i ribarstvo pri temperaturi mora 23ºC i salinitetu 36.6 ‰. Uvjeti su odgovarali prirodnim uvjetima u kolovozu. Broj enterokoka u dagnji je određivan metodom najvjerojatnijeg broja (MPN) prema WHO/UNEP 1995, dok je u morskoj vodi određivan metodom membranske filtracije (MF) prema HRN EN ISO 7899-2. Rezultati su pokazali da nema velike razlike između koncentracija enterokoka nakon jednog i nakon tri sata koncentriranja, te da je pročišćavanje kontinuirano i sporo pa se za 72h koncentrcija enterokoka smanji za 33-37%.

Enterokoki; Enterococcus faecalis; Mytilus galloprovincialis; galeb; feces; koncentriranje; pročišćavanje

nije evidentirano

engleski

Concentration and purification of bacteria, genus Enterococcus, from feces of seagull in mussel (Mytilus galloprovincialis)

nije evidentirano

Enterococci; Enterococcus faecalis; Mytillus galloprovincialis; seagull; feces; concentration; purification

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

08.03.2013.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za studije mora

Split

Povezanost rada

Biologija