Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 630744

Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka


Miletić, Silvija; Skelin, Jasmina
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka // Mljekarstvo, 26 (1976), 5; 106-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 630744 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka
(Varistions in quality of raw and pasterized milk)

Autori
Miletić, Silvija ; Skelin, Jasmina

Izvornik
Mljekarstvo (0026-704X) 26 (1976), 5; 106-110

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Kvaliteta mlijeka; sirovo mlijeko; pasterizirano mlijeko
(Quality; raw milk; pasterized milk)

Sažetak
Mean values of specific gravity, non-fat dry solids amd fat contents determined in 3, 035 samples of raw milk produced on big farms in SR Croatia varied from 1, 0305 to 1, 0328, 8.59 to 9.00 per cent, and from 3.47 to 3.76 per cent respectively. Protein contents in 10 samples varied from 2.75 to 3.56 per cent. Mean values of specific gravity, non-fat dry solids, fat and protein contents determined in 258 samples of pasteurized milk taken at the market in Zagreb varied from 1.0299 to 1.0303, 8.19 to 8.25 per cent, 3.17 to 3.19 per cent and from 2.89 to 2.96 per cent respectively.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Silvija Miletić (autor)

Avatar Url Jasmina Havranek (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Miletić, Silvija; Skelin, Jasmina
Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka // Mljekarstvo, 26 (1976), 5; 106-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Miletić, S. & Skelin, J. (1976) Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka. Mljekarstvo, 26 (5), 106-110.
@article{article, year = {1976}, pages = {106-110}, keywords = {Kvaliteta mlijeka, sirovo mlijeko, pasterizirano mlijeko}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {26}, number = {5}, issn = {0026-704X}, title = {Varijacije kvalitete sirovog i pasteriziranog mlijeka}, keyword = {Kvaliteta mlijeka, sirovo mlijeko, pasterizirano mlijeko} }
@article{article, year = {1976}, pages = {106-110}, keywords = {Quality, raw milk, pasterized milk}, journal = {Mljekarstvo}, volume = {26}, number = {5}, issn = {0026-704X}, title = {Varistions in quality of raw and pasterized milk}, keyword = {Quality, raw milk, pasterized milk} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • AGRICOLA
  • CAB Abstracts
  • Dairy Science Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font