Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Izazovi upravljanja turizmom, Znanstvena edicija Instituta za turizam, knjiga br. 5, Zagreb 2011., 184 str. (CROSBI ID 193099)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Demonja, Damir Izazovi upravljanja turizmom, Znanstvena edicija Instituta za turizam, knjiga br. 5, Zagreb 2011., 184 str. // Sociologija i prostor, 51 (2013), 1 (159); 155-157

Podaci o odgovornosti

Demonja, Damir

hrvatski

Izazovi upravljanja turizmom, Znanstvena edicija Instituta za turizam, knjiga br. 5, Zagreb 2011., 184 str.

„Izazovi upravljanja turizmom“ nova je knjiga iz serije Znanstvene edicije Instituta za turizam iz Zagreba. U njoj se tumače posebni aspekti upravljanja turizmom u destinaciji u uvjetima kada brojni ograničavajući činitelji u okružju, kao i problemi nasljeđivani godinama, otežavaju i usporavaju razvoj turizma u Hrvatskoj. U svojim radovima, šesnaest autora usredotočilo se na neke aspekte upravljanja turizmom, imajući pritom u središtu zanimanja destinaciju kao temeljnu jedinicu i ključnu činiteljicu turističkog doživljaja. U deset tekstova autori su argumentirali svoje teze na temelju rezultata provedenih istraživanja, iznijevši međunarodna i domaća iskustva, slijedom čega su iznosili svoje ideje koje su obrazlagali, donoseći zaključke i preporuke na koje načine se nositi s izazovima upravljanja suvremenim turizmom. S obzirom na aktualnost „turističkog trenutka“ u Hrvatskoj, kojeg obilježavaju različiti društveni i ekonomski trendovi, brojni dugogodišnji i nasljeđeni problemi, te, osobito, konkurentno okruženje, nameće se potreba za stvaranjem sve složenijih turističkih proizvoda. Oni su, pak, vrlo važni za budući turistički razvoj neke destinacije. To znači i veći broj različitih dionika koji mogu imati iste, no počesto i različite poglede na budućnost turističkog razvoja pojedine destinacije. Upravljanje turističkom destinacijom, na svim razinama, stoga postaje sve složenije. Dragocjeni poticaj budućim promišljanjima o načinima turističkog razvoja destinacije pružaju članci u knjizi „Izazovi upravljanja turizmom“, temeljeni na provedenim istraživanjima i analizama, iskustvima drugih, argumentima i rezultatima, koji predstavljaju odgovarajući temelj za aktivna promišljanja budućnosti kvalitetnog razvijanja turističkih destinacija, prije svega onih u Hrvatskoj. Pisani razumljivo i zanimljivo, potkrijepljeni nizom konkretnih rezultata istraživanja i relevantnim podacima, članci predmetne knjige pružaju poticaj za pokušaje pronalaženja rješenja za učinkovito upravljanje hrvatskim turističkim destinacijama i vrijedan su prilog interdisciplinarnih istraživanja turizma.

Hrvatska; turizam; destinacija; upravljanje; turistički doživljaj.

nije evidentirano

engleski

The Challenges of Managing Tourism (Izazovi upravljanja turizmom), ed. Sanda Čorak, PhD, Scientific Edition of the Institute for Tourism Zagreb, Book No. 5, Institute for Tourism, Zagreb, 2011, 184 pp.

nije evidentirano

Croatia; tourism; destination management; tourist experience.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

51 (1 (159))

2013.

155-157

objavljeno

1846-5226

1849-0387

Povezanost rada

Ekonomija, Etnologija i antropologija

Poveznice
Indeksiranost