Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje udjela čvrste faze masti u biljnim mastima (CROSBI ID 333374)

Ocjenski rad | diplomski rad

Švast, Vlatka Određivanje udjela čvrste faze masti u biljnim mastima / Banović, Mara (mentor); -- (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Švast, Vlatka

Banović, Mara

--

hrvatski

Određivanje udjela čvrste faze masti u biljnim mastima

Biljne masti se u konditorskoj industriji koriste kao jedna od sirovina u proizvodnji različitih proizvoda. Da bi se za određeni proizvod primjenila mast odgovarajućih svojstava potrebno je poznavati njena fizikalno-kemijska svojstva. Udio čvrste faze masti pokazatelj je topljivosti, odnosno mazivosti neke biljne masti što može biti pokazatelj za njenu namjenu. U ovom radu je provedeno određivanje čvrste faze masti u uzorcima biljnih masti koje se ne tržištu javljaju pod različitim trgovačkim imenima. Za određivanje udjela čvrste faze masti primjenjena je metoda nuklearne magnetske rezonancije. Prema dobivenim rezultatima ispitivani uzorci masti svrstani su u grupe od mazivih do tvrdih.

biljne masti; čvrsta faza masti; nuklearna magnetska rezonanca

nije evidentirano

engleski

Estimation of the solid fat content in different vegetable fats

nije evidentirano

vegetable oils; solid fat index; nuclear magnetic resonance

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

08.03.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano