Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje udjela mliječne masti u čokoladi (CROSBI ID 333367)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kiš, Ksenija Određivanje udjela mliječne masti u čokoladi / Banović, Mara (mentor); -- (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Kiš, Ksenija

Banović, Mara

--

hrvatski

Određivanje udjela mliječne masti u čokoladi

U proizvodnji mliječne čokolade posebno mjesto zauzima mliječna mast, koja daje ugodan okus i aromu, te znatno utječe na konzistenciju i teksturu. Udio mliječne masti određivan je u uzorcima mliječne čokolade i mliječne čokolade s visokim udjelom mlijeka. U ovom radu je za određivanje mliječne masti primjenjena tehnika plinske kromatografije. Rezultati dobiveni ovom metodom uspoređeni su s rezultatima dobivenim standardnom metodom polumikro broja maslačne kiseline. Statističkom obradom podataka utvrđeno je da ne postoji značajna razlika između ovih metoda. U rutinskoj analizio mogu se primjeniti obje metode, ali se prednost daje suvremenoj plinsko-kromatografskoj metodi, koja je brža i lakše izvediva.

čokolada; mliječna mast; plinska kromatografija

nije evidentirano

engleski

Determination of milk fat in chcholate

nije evidentirano

chocolate; milk fat; gas chromatography

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

18.04.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano