Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Interkulturalno obrazovanje učitelja (komparativni prikaz interkulturalnog obrazovanja magistara primarnoga obrazovanja u Osijeku i Subotici) (CROSBI ID 192473)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Mlinarević, Vesnica ; Peko, Anđelka ; Ivanović, Josip Interkulturalno obrazovanje učitelja (komparativni prikaz interkulturalnog obrazovanja magistara primarnoga obrazovanja u Osijeku i Subotici) // Napredak (Zagreb), 154 (2013), 1-2; 11-30

Podaci o odgovornosti

Mlinarević, Vesnica ; Peko, Anđelka ; Ivanović, Josip

hrvatski

Interkulturalno obrazovanje učitelja (komparativni prikaz interkulturalnog obrazovanja magistara primarnoga obrazovanja u Osijeku i Subotici)

Svrha je ovoga rada utvrđivanje implementacije interkulturalnoga obrazovanja u sveučilišnim studijskim programima na Učiteljskim fakultetima u Osijeku i u Subotici. Analizom nastavnim planova i programa sveučilišnih učiteljskih studija na Učiteljskom fakultetu u Osijeku i Učiteljskom fakultetu na mađarskom jeziku u Subotici istraživala se interkulturalnost u obrazovanju u kolegijima na razini sadržaja i na razini postavljenih ciljeva. Provedena analiza nastavnih programa upućuje na zaključak kako su programi različiti u pogledu usmjerenosti, poticanja i razvoja interkulturalnih kompetencija, ali se kontinuirano u svim godinama studiranja potiču interkulturalne kompetencije budućih učitelja.

interkulturalno obrazovanje; učitelj; kompetencije; programi sveučilišnih učiteljskih studija; Osijek; Subotica

nije evidentirano

engleski

Intercultural education of teachers

nije evidentirano

intercultural education; teacher competences; curricula of university teacher studies; Osijek; Subotica

nije evidentirano

Podaci o izdanju

154 (1-2)

2013.

11-30

objavljeno

1330-0059

Povezanost rada

Pedagogija