Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 626537

Hrvati u Vojvodini: identitet(i), procesi i društvene aktivnosti


Hrvati u Vojvodini: identitet(i), procesi i društvene aktivnosti, Zagreb – Subotica: Institut za migracije i narodnosti - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, 2012 (zbornik)


Naslov
Hrvati u Vojvodini: identitet(i), procesi i društvene aktivnosti
(Croats of Vojvodina: identity(s), processes and social activities)

Urednik/ci
Bara, Mario ; Vukić, Aleksandar

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, znanstvena

Izdavač
Institut za migracije i narodnosti - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata

Grad
Zagreb – Subotica

Godina
2012

Stranica
264

ISBN
978-953-6028-28-3

Ključne riječi
Hrvati; Vojvodina; identitet(i); procesi; društvene aktivnosti
(Croats; Vojvodina; identity(s); processes; social activities)

Sažetak
Svijest da je u suvremenoj znanosti nezaobilazno istraživanje višedimenzionalnosti identiteta, od lokalnih i regionalnih do nacionalnih i transnacionalnih, potaknula je realizaciju ovoga interdisciplinarnoga tematskoga zbornika. Zbornik je podijeljen u šest cjelina (I. Politički odnosi i manjinska situacija, II. Identitet(i) na etničkoj periferiji, III. Povijesne teme, IV. Jezik i etnološke teme, V. Kultura sjećanja i VI. Prilog. Objavljeni radovi polaze od socioloških, socijalno-psiholoških, politoloških, pravnih, povijesnih, etnoloških, kulturno antropoloških, lingvističkih kao i interdisciplinarnih znanstvenih pristupa u istraživanju nekog od društvenih fenomena Hrvata u Vojvodini bilo u prošlosti ili sadašnjosti. U tom smislu njegov sadržaj pruža sustavni uvid u konstrukciju identifikacijskih procesa te pojedinih aspekata života i položaja Hrvata u Vojvodini.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Sociologija, Povijest, Etnologija i antropologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Institut za migracije i narodnosti, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mario Bara (urednik)

Avatar Url Aleksandar Vukić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Hrvati u Vojvodini: identitet(i), procesi i društvene aktivnosti, Zagreb – Subotica: Institut za migracije i narodnosti - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, 2012 (zbornik)
Bara, M. & Vukić, A. (ur.) (2012) Hrvati u Vojvodini: identitet(i), procesi i društvene aktivnosti. Zagreb – Subotica, Institut za migracije i narodnosti - Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.
@book{book, year = {2012}, pages = {264}, keywords = {Croats, Vojvodina, identity(s), processes, social activities}, isbn = {978-953-6028-28-3}, title = {Croats of Vojvodina: identity(s), processes and social activities}, keyword = {Croats, Vojvodina, identity(s), processes, social activities}, publisher = {Institut za migracije i narodnosti - Zavod za kulturu vojvo\djanskih Hrvata}, publisherplace = {Zagreb – Subotica} }