Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja (CROSBI ID 333360)

Ocjenski rad | diplomski rad

Grbin, Vanesa Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja / Banović, Mara (mentor); -- (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2000

Podaci o odgovornosti

Grbin, Vanesa

Banović, Mara

--

hrvatski

Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja

Veliki utjecaj na kakvoću piva ima ekstrakt o čijem udjelu u osnovnoj sladovini i njegovom prevrenju tijekom fermentacije ovisi punoća okusa i stabilnost pjene. Udio ekstrakta je različit u različitim vrstama piva što se postiže mijenjanjem određenih parametara tijekom procesa proizvodnje. Cilj rada je bio ispitati utjecaj usipka i postupka ukomljavanja na udio ekstrakta tijekom fermentacije sladovine. Za ispitivanja su se koristile dvije sladovine za proizvodnju svijetlog i jedna za proizvodnju tamnog piva. Dobiveni rezultati su pokazali da sastav usipka i postupak ukomljavanja utječu na udio ekstrakta tijekom fermentacije i trajanje fermentacije.

pivo; fermentacija; ekstrakt

nije evidentirano

engleski

The change of the content of the apparent extract in worts in dependence of composition of the girst and procedure mashing

nije evidentirano

beer; fermentation; extract

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

06.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano