Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja (CROSBI ID 333360)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Grbin, Vanesa
Banović, Mara
--
hrvatski
Promjena udjela prividnog ekstrakta u sladovinama u ovisnosti o sastavu usipka i postupku ukomljavanja
Veliki utjecaj na kakvoću piva ima ekstrakt o čijem udjelu u osnovnoj sladovini i njegovom prevrenju tijekom fermentacije ovisi punoća okusa i stabilnost pjene. Udio ekstrakta je različit u različitim vrstama piva što se postiže mijenjanjem određenih parametara tijekom procesa proizvodnje. Cilj rada je bio ispitati utjecaj usipka i postupka ukomljavanja na udio ekstrakta tijekom fermentacije sladovine. Za ispitivanja su se koristile dvije sladovine za proizvodnju svijetlog i jedna za proizvodnju tamnog piva. Dobiveni rezultati su pokazali da sastav usipka i postupak ukomljavanja utječu na udio ekstrakta tijekom fermentacije i trajanje fermentacije.
pivo; fermentacija; ekstrakt
nije evidentirano
engleski
The change of the content of the apparent extract in worts in dependence of composition of the girst and procedure mashing
nije evidentirano
beer; fermentation; extract
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
06.07.2000.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb