Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna (CROSBI ID 333356)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mikulić, Marija Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (mentor); Koceva Komlenić, Daliborka (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2000

Podaci o odgovornosti

Mikulić, Marija

Ugarčić-Hardi, Žaneta

Koceva Komlenić, Daliborka

hrvatski

Utjecaj nekih hidrokoloida i sladnog ekstrakta na viskoznost pšeničnog brašna

Metodom broja padanja određuje se aktivnost α -amilaze koristeći škrob kao supstrat. Cilj rada bio je ispitati aktivnost α -amilaze tri brašna s različitom amilolitičkom aktivnosti, te utvrditi utjecaj dva hidrokoloida (prktina i karboksimetilceluloze) i sladnog ekstrakta na broj padanja ispitivanih brašna. Iz provedenih ispitivanja zaključeno je da dodatak viših koncentracija oba ispitivana hidrokoloida dovodi po povećanja vrijednosti broja padanja kod sva tri brašna s različitom aktivnosti α -amilaze. Dodatkom smjese karboksimetileluloze i sladnog ekstrakta oomjera 2:1 doško je do smanjenja vrijednosti broja padanja

aktivnost α -amilaze; pektin; karboksimetilceluloza; pšenično brašno

nije evidentirano

engleski

Influence of some hydrocolloids and malt extract addition on wheat flour viscosity

nije evidentirano

α -amylase activity; pectin; carboxmethilcellulose; wheat flour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

64

17.07.2000.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija