Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osvrt na 10. Konferenciju o fumigantima i feromonima održanu u Indianapolisu, SAD, od 16. do 18. svibnja 2012. godine (CROSBI ID 595827)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Hamel, Darka ; Rozman, Vlatka Osvrt na 10. Konferenciju o fumigantima i feromonima održanu u Indianapolisu, SAD, od 16. do 18. svibnja 2012. godine // Zbornik radova seminara DDD i ZUPP 2013 – novi izazovi. 25. znanstveno –stručno-edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem o novinama u djelatnosti dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije (DDD) i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP) / Korunić, Javorka (ur.). Zagreb: Plava Rijeka d.o.o. Pisarovina, 2013. str. 181-188

Podaci o odgovornosti

Hamel, Darka ; Rozman, Vlatka

hrvatski

Osvrt na 10. Konferenciju o fumigantima i feromonima održanu u Indianapolisu, SAD, od 16. do 18. svibnja 2012. godine

Stručnjaci iz cijelog svijeta rado dolaze na konferenciju o fumigantima i feromonima koja se naizmjenično održava u SAD i Europi svake dvije godine, pa je tako bilo i na jubilarnoj 10. Konferenciji kad ih je bilo 222 iz 44 zemlje. Predavanja je održalo 15 stručnjaka tijekom prva dva dana konferencije, a treći dan je bila radionica tijekom koje se moglo upoznati s izvedbom fumigacije, zamagljivanja, opremom za monitoring, primjenom feromona i dr. Radni naslov konferencije bio je „Upravljanje štetnicima u svijetu“. Predavanja su bila o sigurnosti hrane i razlikama u načinu proizvodnje između raznih zemalja, problemima kod nalaza proizvoda loše kakvoće zbog aktivnosti štetnika, postupcima za smanjenje prigovora potrošača, o posljedicama zabrane uporabe metil bromida i korištenju zamjenskih tehnologija, čuvanje roba u Srednjoj i Zapadnoj Africi, o statusu sulfuril fluorida kao zamjeni za metil bromid i posljedicama njegove zabrane, očuvanju imena (brand-a), o ponašanju glodavaca i postupcima suzbijanja, primjeni toplinskog postupka i kontrolirane atmosfere, o feromonima skladišnih štetnika, integriranim mjerama pri suzbijanju grinja na sjemenu, novim tehnologijama u suzbijanju štetnika u skladištu te prednostima koje pruža poznavanje molekularnih mehanizama skladišnih štetnika.

upravljanje štetnicima ; sigurnost hrane ; feromoni ; fumiganti ; toplinski postupak

nije evidentirano

engleski

Review of the 10th Fumigant and Pheromone Conference held in Indianapolis, USA, May from 16th to 18th 2012

nije evidentirano

pest management ; food safety ; pheromones ; fumigants ; heat treatment

nije evidentirano

Podaci o prilogu

181-188.

2013.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova seminara DDD i ZUPP 2013 – novi izazovi. 25. znanstveno –stručno-edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem o novinama u djelatnosti dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije (DDD) i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP)

Korunić, Javorka

Zagreb: Plava Rijeka d.o.o. Pisarovina

978-953-7247-21-8

Podaci o skupu

Seminar DDD i ZUPP 2013 – novi izazovi. 25. znanstveno –stručno-edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem o novinama u djelatnosti dezinsekcije, dezinfekcije, deratizacije (DDD) i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP)

predavanje

02.04.2013-05.04.2013

Split, Hrvatska

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)