Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Neki problemi i postignuća edukacijsko-rahabilitacijske znanosti i socijalne pedagogije (u svjetlu doprinosa politici suzbijanja kriminaliteta) (CROSBI ID 479124)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Žakman-Ban, Vladimira Neki problemi i postignuća edukacijsko-rahabilitacijske znanosti i socijalne pedagogije (u svjetlu doprinosa politici suzbijanja kriminaliteta) // Zbornik radova 3. međunarodnog seminara: Društvena i odgojno-obrazovna skrb za osobe s posebnim potrebama danas i sutra. Zagreb: Savez društava defektologa Hrvatske, 2000. str. 169-176-x

Podaci o odgovornosti

Žakman-Ban, Vladimira

hrvatski

Neki problemi i postignuća edukacijsko-rahabilitacijske znanosti i socijalne pedagogije (u svjetlu doprinosa politici suzbijanja kriminaliteta)

U Hrvatskoj je u tijeku proces reformiranja i “nadograđivanja” svekolikih odgovora na kriminalitet, odnosno pojavu poremećaja u ponašanju u cjelini. U tom se smislu nastoji razviti usklađen i racionalni model različitih društvenih instituta, mjera i postupaka u okviru politike suzbijanja kriminaliteta u cjelini. Ovo se odnosi kako na kompletnu kaznenu legislativu, odnosno koncepciju izvršnog prava te penalni sustav u cjelini, tako i na različite oblike prevencije, individualizaciju tijekom provođenja institucionalnih i izvaninstitucionalnih sankcija te socijalnu integraciju prijestupnika. Za učinkovito provođenje tzv. rehabilitacijskog modela naročito je važno neprekidno i znanstveno utemeljeno evaluiranje njegovih rezultata. Ova se pitanja raščlanjuju i diskutiraju na teorijskoj i stručnoj razini. Intencija ovog rada je i definiranje brojnih epistemoloških i metodoloških problema na području edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, odnosno socijalne pedagogije i penologije. Neki od ovih problema “dijele” se s drugim društvenim znanostima dok su neki specifični. Autorica naglašava i problem njihove različite prosudbe (vrednovanja), iako najviše upozorava na njihovo ignoriranje, što moguće ima posljedice na znanstvene rezultate, zaključke i njihovu aplikaciju u praksi.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Some of the Problems and Achievments of Special Education and Social Pedagogy (contribution to crime-prevention policy)

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o prilogu

169-176-x.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova 3. međunarodnog seminara: Društvena i odgojno-obrazovna skrb za osobe s posebnim potrebama danas i sutra

Zagreb: Savez društava defektologa Hrvatske

Podaci o skupu

3. međunarodni seminar: Društvena i odgojno-obrazovna skrb za osobe s posebnim potrebama danas i sutra

predavanje

15.05.2000-17.05.2000

Trakošćan, Hrvatska

Povezanost rada

nije evidentirano