Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 91241)

Prilog u časopisu | stručni rad

Lovrić, Tomislav Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda // Bilten Razreda za tehničke znanosti, 3. (2000), 1; 12-19-x

Podaci o odgovornosti

Lovrić, Tomislav

hrvatski

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda

Razvoj kemijskog i u godinama nakon drugog svjetskog rata prehrambeno-procesnog inženjerstva snažno je utjecao na razvoj procesnih sustava pa i prehrambene industrije u cjelini. Usprkos naizgled relativno sporim demografskim, socioekonomskim i psihološkim promjenama, sve su uočljivi pomaci u poimanju značenja prehrane za zdravlje potrošača i općenito utjecaj na način življenja. Novi zahtjevi potrošača su uvjetovali daljnje napore na usavršavanju postojećih i iznalaženju novih, odnosno alternativnih procesnih rješenja usmjerenu na optimizaciju procesnih sustava prema što većoj učinkovitosti i fleksibilnosti uz minimalno oštećenje proizvoda, te prema dinamičnoj kontroli procesa usvajanjem koncepta TQM (Total Quality Menegment) i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) uz maksimalno uvažavanje ekoloških čimbenika.

Trendovi prehrambeno-procesnog inženjerstva; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Trends in Food-Process Engineering Aimed at Improving Food Products Quality

nije evidentirano

Trends in Food-Process engineering; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3. (1)

2000.

12-19-x

objavljeno

1331-6818

Povezanost rada

nije evidentirano