Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti (CROSBI ID 595493)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Ćurić, Duška ; Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Smerdel, Bojana ; Škara, Nikica ; Pollak, Lea ; Colić Barić, Irena ; Nanjara, Ljiljana
hrvatski
Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti
Prehrambena vrijednost pekarskih proizvoda može se poboljšati uporabom brašna iz cijelog zrna žitarica, obogaćivanjem vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima te bioaktivnim sastojcima kao što su fitosteroli i stanoli, omega-3 masne kiseline, lignani i biljni ekstrakti. EFSA navodi brojne zdravstvene tvrdnje za pekarske proizvode koji sadrže barem 50% cjelovitog brašna žitarica. Isticanje prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji, određenih Pravilnikom o prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama, doprinosi boljoj prihvatljivosti proizvoda kod potrošača
pekarski proizvodi; prehrambena vrijednost; obogaćivanje
nije evidentirano
engleski
Bakery products with increased nutritional value
nije evidentirano
bakery products; nutrirional value; enrichment
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
poster
18.06.2012-18.06.2012
Zagreb, Hrvatska