Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti (CROSBI ID 595493)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Ćurić, Duška ; Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Smerdel, Bojana ; Škara, Nikica ; Pollak, Lea ; Colić Barić, Irena ; Nanjara, Ljiljana Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012-18.06.2012

Podaci o odgovornosti

Ćurić, Duška ; Novotni, Dubravka ; Čukelj, Nikolina ; Smerdel, Bojana ; Škara, Nikica ; Pollak, Lea ; Colić Barić, Irena ; Nanjara, Ljiljana

hrvatski

Pekarski proizvodi povećane prehrambene vrijednosti

Prehrambena vrijednost pekarskih proizvoda može se poboljšati uporabom brašna iz cijelog zrna žitarica, obogaćivanjem vlaknima, proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima te bioaktivnim sastojcima kao što su fitosteroli i stanoli, omega-3 masne kiseline, lignani i biljni ekstrakti. EFSA navodi brojne zdravstvene tvrdnje za pekarske proizvode koji sadrže barem 50% cjelovitog brašna žitarica. Isticanje prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji, određenih Pravilnikom o prehrambenim i zdravstvenim tvrdnjama, doprinosi boljoj prihvatljivosti proizvoda kod potrošača

pekarski proizvodi; prehrambena vrijednost; obogaćivanje

nije evidentirano

engleski

Bakery products with increased nutritional value

nije evidentirano

bakery products; nutrirional value; enrichment

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

poster

18.06.2012-18.06.2012

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija