Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dubrovnik. Ljetnikovac Bunić Kaboga. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja (CROSBI ID 772156)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Grujić, Nada ; Majer, Krasanka ; Šulić, Veronika Dubrovnik. Ljetnikovac Bunić Kaboga. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja // Hrvatski restauratorski zavod. 2009.

Podaci o odgovornosti

Grujić, Nada ; Majer, Krasanka ; Šulić, Veronika

hrvatski

Dubrovnik. Ljetnikovac Bunić Kaboga. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja

Konzervatorsko-restauratorska istraživanja provedena su u tri faze. Prva je uključila pregled stanja spomenika u lipnju 2008 i izradu foto-dokumentacije. Nakon toga se započelo s izradom nacrta postojećeg stanja. Tijekom listopada i studenog 2008. godine provedena je druga faza: obavljena su konzervatorsko-restauratorska istraživanja prvog kata, a u siječnju 2009. istraživanja prizemlja i pročelja. U ožujku i travnju 2009. dovršena je izrada nacrta i prateće dokumentacije za Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja ljetnikovca. Istraživanja su obuhvatila ispitivanje zidnih obojenja i oslika, ispitivanje žbukanih slojeva i pigmenata, ispitivanje stanja kamena, drvenine i metala, podnih obloga, ranijeg prostornog rasporeda, svođenja, veličine i oblika otvora, građevinskih konstrukcija te dekorativnih elemenata na pročeljima. Rezultati konzervatorsko-restauratorskih istraživanja, zajedno s tekstom o povijesti izgradnje i arhitektonskim karakteristika ljetnikovca, prijedlogom prezentacije i smjernicama za obnovu predstavljeni su u Elaboratu konzervatorsko-restauratorskih istraživanja ljetnikovca Bunić-Kaboga.

Dubrovnik; konzervatorsko-restauratorska istzraživanja; ljetnikovac; 16. stoljeće; 18. stoljeće

nije evidentirano

engleski

Dubrovnik. Villa Bunić Kaboga - Conservation research

nije evidentirano

Dubrovnik; conservation research; villa; 16th century; 18th century

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski restauratorski zavod

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti