Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hum Košnički. Veliki Tabor. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja sjevernog krila, prigradnje i kule D (CROSBI ID 772155)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Marković, Vladimir ; Majer, Krasanka ; Šurina, Edita Hum Košnički. Veliki Tabor. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja sjevernog krila, prigradnje i kule D // Hrvatski restauratorski zavod. 2009.

Podaci o odgovornosti

Marković, Vladimir ; Majer, Krasanka ; Šurina, Edita

hrvatski

Hum Košnički. Veliki Tabor. Elaborat konzervatorsko-restauratorskih istraživanja sjevernog krila, prigradnje i kule D

Konzervatorsko-restauratorska istraživanja provedena su u tri faze. Prva je uključila istraživanja na prigradnji između sjevernog krila i kule D u lipnju 2008. Nakon toga se u srpnju započelo s istraživanjima unutrašnjosti sjevernog krila i njegovih pročelja, kao i pročelja kule D. Tijekom listopada i studenog obavljena su i istraživanja u kuli D i u prostorijama spojnog krila. Istraživanja su obuhvatila ispitivanje zidnih obojenja i oslika, ispitivanje žbukanih slojeva u unutrašnjosti i na pročeljima, drvenine, podnih obloga, ranijeg prostornog rasporeda, svođenja, veličine i oblika otvora, građevinskih konstrukcija, dekorativnih elemenata na pročeljima te unutrašnje opreme. Rezultati istraživanja, zajedno s prijedlogom prezentacije i smjernicama za obnovu predstavljeni su u Elaboratu konzervatorsko-restauratorskih istraživanja sjevernog krila, prigradnje, kule D i spojnog krila Velikog Tabora.

konzervatorsko-restauratorska istraživanja; Veliki Tabor; sjeverno krilo; kula D

nije evidentirano

engleski

Hum Košnički. Veliki Tabor - Conservation research of the northern wing, the 'addition' and the D tower

nije evidentirano

conservation research; Veliki Tabor; northern wing; tower D

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatski restauratorski zavod

2009.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest umjetnosti