Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza polimerne ambalaže za pakiranje svježeg mesa (CROSBI ID 377418)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Božinović-Karauz, Ivka Analiza polimerne ambalaže za pakiranje svježeg mesa / Stipanelov-Vrandečić, Nataša (mentor); Stipanelov-Vrandečić, Nataša (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2012

Podaci o odgovornosti

Božinović-Karauz, Ivka

Stipanelov-Vrandečić, Nataša

Stipanelov-Vrandečić, Nataša

hrvatski

Analiza polimerne ambalaže za pakiranje svježeg mesa

Svježe meso je biološki aktivno i pri normalnim uvjetima idealna je podloga za razvoj mikroorganizama te je podložno ubrzanom kvarenju. Ambalaža mora zaštiti svježe meso od vanjskih utjecaja, gubtika vlage i održati boju svježeg mesa. Svježe meso se često pakira u modificiranoj atmosferi kako bi mu se što dulje održala svježina i kvaliteta. Pritom treba realizirati prodajnu funkciju amabalaže upotrebom transparentnih materijala, odnosno zadovoljiti zahtjev kupca za uvidom u sadržaj pakiranja. U ovom radu analizirani su različiti uzorci amabalaže za svježe meso koja se najčešće pojavljuje u maloprodajnim trgovinama.

polimerna ambalaža; svježe meso; analiza

nije evidentirano

engleski

Analysis of polymer packaging for fresh meat

nije evidentirano

polymer packaging; fresh meat; analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

53

22.05.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo