Analiza polimerne ambalaže za pakiranje svježeg mesa (CROSBI ID 377418)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Božinović-Karauz, Ivka
Stipanelov-Vrandečić, Nataša
Stipanelov-Vrandečić, Nataša
hrvatski
Analiza polimerne ambalaže za pakiranje svježeg mesa
Svježe meso je biološki aktivno i pri normalnim uvjetima idealna je podloga za razvoj mikroorganizama te je podložno ubrzanom kvarenju. Ambalaža mora zaštiti svježe meso od vanjskih utjecaja, gubtika vlage i održati boju svježeg mesa. Svježe meso se često pakira u modificiranoj atmosferi kako bi mu se što dulje održala svježina i kvaliteta. Pritom treba realizirati prodajnu funkciju amabalaže upotrebom transparentnih materijala, odnosno zadovoljiti zahtjev kupca za uvidom u sadržaj pakiranja. U ovom radu analizirani su različiti uzorci amabalaže za svježe meso koja se najčešće pojavljuje u maloprodajnim trgovinama.
polimerna ambalaža; svježe meso; analiza
nije evidentirano
engleski
Analysis of polymer packaging for fresh meat
nije evidentirano
polymer packaging; fresh meat; analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
53
22.05.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split