Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Upravljanje i kontrola rizika (CROSBI ID 772129)

Druge vrste radova | rukopis

Adum, Ivan ; Slapničar, Vedran ; Adum, Ana Upravljanje i kontrola rizika // Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. 2013.

Podaci o odgovornosti

Adum, Ivan ; Slapničar, Vedran ; Adum, Ana

hrvatski

Upravljanje i kontrola rizika

Po svom ishodištu rizici su unutarnji i/ili vanjski. Vanjski su u pravilu nekontrolabilni ali lakše uočljivi i vidljiviji tako da se na vrijeme mogu ugraditi amortizeri rizika kao što je Ugovor, odnosno njegove klauzule, garancije, police osiguranja, povećana cijena itd. Unutarnji su potencijalno mnogo opasniji jer smo skloni krivo procijeniti vlastito znanje/neznanje ali su kontrolabilni pa možemo djelovati prije nastanka posljedica, a ne samo reagirati nakon što se rizični događaj materijalizira. Posljedice rizika se mogu kategorizirati kao: a)održive – (sustainable), b)teške – (grave), c)razarajuće – (devastating). Očito da je najpogubnija kombinacija vanjski rizik bez prethodno ugrađenih amortizera. Posljedice su u pravilu razarajuće te je izvjestan samo jedan ishod, propast.

osnivanje broda; rizici

nije evidentirano

engleski

Management and risk control

nije evidentirano

ship design; risks

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Brodogradnja